Kıbrıs Ne Haber – Kıbrıs'ın Güncel Haber Sitesi

UBP Genel Başkanı Tatar, Milli Varoluş Konseyi İle Görüştü


UBP Genel Başkanı Tatar, Milli Varoluş Konseyi İle Görüştü
62 views
15 Ocak 2020 - 19:47


UBP Genel Başkanı Tatar, Milli Varoluş Konseyi İle Görüştü

UBP Genel Başkanı Başbakan Ersin Tatar ve heyeti, TMT Mücahitler Derneği’nde Vedat Çelik başkanlığındaki Milli Varoluş Konseyi ile görüştü.

Konuşmasına Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş ve toplum lideri Dr. Fazıl Küçük’ü bir kez daha rahmetle anarak başlayan Tatar, “2 liderin mücahit arkadaşlarıyla birlikte Kıbrıs Türk Halkının bu topraklarda varolması için büyük liderlik yaptılar, çok önemli olaylara imza attılar. Ruhları şad olsun” dedi.

Tatar, TMT derneğinin de dahil olduğu Milli Varoluş Konseyi’ni ve fikirlerini önemsediklerini belirerek, Cumhurbaşkanlığı seçimiyle ilgili görüşlerine de önem verdiklerini söyledi.

Tatar, “UBP olarak Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesinde yaptığımız değerlendirmede Cumhurbaşkanlığı makamına KKTC’nin geleceği konusunda bizlerle aynı görüşleri paylaşan, Kıbrıs Türk halkının bu topraklarda varolması ve Türkiye’nin etkin ve fiili garantisinin devam etmesi düşüncesini paylaşan biriyle katılma düşüncesindeyiz” dedi.

UBP Parti Meclisi’nin de adayını bu doğrultuda belirleyeceğini ifade eden Tatar, konseyin bu konudaki değerlendirmelerinin kendileri için yol gösterici nitelikte olacağını vurguladı.

Tatar, “bizler için önemli olan gerçekten son yaşanan olaylardan sonra bu makama bizim düşüncelerimizi, bizim anlayışımızı, KKTC’ye bakış açımızı sahiplenen bir kişinin aday olup kazanmasıdır. Kazanmasına yönelik de diğer partilerle istişaremiz olmuştur. Seçim sistemimiz çok adayın olduğu yapıda 2’nci turu gündeme getirir. Bütün bunları da değerlendirmek, bir yol haritası çizmek ve kazanabilmek için bir takım değerlendirmeler yapmak gerekiyor” dedi.

Tatar, KKTC’nin bu noktaya gelebilmesi için büyük fedakarlıklar yapan binlerce mücahit ve konsey üyesinin kendilerine güç vereceğine olan inancını da dile getirdi.

Milli Varoluş Konseyi Başkanı Vedat Çelik de içinden geçilen kritik dönemde Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden selametle çıkılması için ellerinden gelen çabayı ortaya koyacaklarını söyledi.

DB/BRT


Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.