Kıbrıs Ne Haber – Kıbrıs'ın Güncel Haber Sitesi

Taçoy: Yapılan Çalışmalarda 3 Tür Kredi Hazırlandı


Taçoy: Yapılan Çalışmalarda 3 Tür Kredi Hazırlandı
77 views
31 Mart 2020 - 18:30


Taçoy: Yapılan Çalışmalarda 3 Tür Kredi Hazırlandı

Ekonomi ve Enerji Bakanı Hasan Taçoy,Koronavirüs nedeniyle ortaya çıkan ekonomik durgunluğa işaret ederek, “Elde olan imkanları sonuna kadar kullanıp bazı tedbirleri alma yoluna gittik. Bankalar Birliği ve Merkez Bankamız her zaman olduğu gibi hükümete yardımcı oldu” dedi.

Taçoy, Başbakan liderliğinde yapılan çalışmalarda 3 tür kredi hazırlandığını söyledi.

Halk Bankası’nın kredilerinin kapasitesinin büyütüldüğünü dile getiren Taçoy, esnaf ve zanaatkarlara 225 bin TL’ye kadar çeşitli kapsamlarda kredi verilebileceğini, bu krediye yüzde 4,5 faiz uygulanacağını, vadenin de 60 ay olacağını belirtti.

Taçoy, Kalkınma Bankası’nın özellikle KOBİ’lerin mevcut istihdamlarını devam ettirebilmelerine ve işyerlerini ayakta tutabilme adına ilk etapta 50 Milyon TL’lik bir kredi paketi açıkladığını da anımsattı.

Çek kredileriyle ilgili de konuşan Taçoy, çekleri ödeyemeyenlerin kredilerden yararlanabileceğini, bunların da 1 yıl vadeli olacağını söyledi.

Taçoy ayrıca, bu çalışmalara katkı sağlayabilecek projeleri ortaya koyacaklarını da belirterek, esnafların başvurularını hemen yapabileceğini, Kalkınma Bankası’nın 10 Nisan sonrasında başvuru kabul edeceğini kaydetti.

(BRT/TAK)


Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.