Kıbrıs Ne Haber – Kıbrıs'ın Güncel Haber Sitesi

Pilli: Unutmayalım Kan Bağışı Hayat Kurtarır


Pilli: Unutmayalım Kan Bağışı Hayat Kurtarır
96 views
07 Mayıs 2020 - 16:22


Pilli: Unutmayalım Kan Bağışı Hayat Kurtarır

Sağlık Bakanı Dr. Ali Pilli, 8 Mayıs Dünya Thalassaemia Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Pilli, Covid-19 sürecinde kan bağışının ciddi şekilde azaldığına dikkat çekerek, herkesi kan bağışında bulunmaya davet etti.

Tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 sürecinde kan bağışları maalesef ciddi şekilde azalma göstermiştir gönüllü kan bağışının arıttırılması bu dönemde özellikle büyük önem taşıyor diyen

Bakan Pilli, şunları kaydetti;

“Ülkemizde sadece Talasemialılar için değil normal şartlarda ayda en az 600 ünite kana ihtiyaç duyulmaktadırlar. Covid-19 sürecinde ihtiyaç olan kanı bulmakta zorlanılmış ve stoklarda ciddi düşüş yaşanmaktadır.

Görmekteyiz ki halkımız bu süreçte Lefkoşa Burhan Nalbantoğlu’nda bulunan Kan Merkezine gitmekten çekinmişlerdir.

Burhan Nalbantoğlu Hastanesi’nde bulunan Kan Merkezimiz de haftanın 7 günü 09.00 ile 20.00 saatleri arasında kan bağışı kabul edilmektedir. Kan merkezimizde tüm covid-19 tedbirleri alınmıştır. Hiç çekinmeden kan bağışında bulunabilirsiniz.

Bu sıkıntılı dönemde Kuzey Kıbrıs Türk Kızılayı ve Kuzey Kıbrıs Thalassaemia Derneği ile Sağlık Bakanlığı işbirliğinde kampanyalar düzenlemiştir.

Buradan tüm halkımıza seslenmek istiyorum yarın da devam edecek kan kampanyasına desteklerinizi bekliyoruz. Lefkoşa Türk Belediyesi binası önünde kan bağış kampanyası 8 Mayıs Cuma günü 10.00- 16.00 saatleri arasında da devam edecektir. Kan bağışı yapabilecek olan herkesi kan vermeye davet ediyorum. Sağlık Bakanlığı her zaman Talasemialıların kan sorunun bilincindedir. Unutmayalım ki kan bağışı hayat kurtarır ve hepimizin acil değil, sürekli ihtiyacıdır.

Bu süreçte Kan Bankasında ve Kızılay’da kampanyaları yürüten gönüllü olarak emek veren herkese yürekten teşekkür ederim.

(BRT/MAIL)


Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.