Kıbrıs Ne Haber – Kıbrıs'ın Güncel Haber Sitesi

KTFF’den Önemli Kararlar…


KTFF’den Önemli Kararlar…
190 views
05 Mayıs 2020 - 17:15


KTFF’den Önemli Kararlar…

Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu yönetim kurulu bugün gerçekleştirdiği toplantıda aldığı kararları açıkladı.

Ülkemizde Koronavirüs salgını ile ilgili olarak yaşanan süreçle alakalı yapılan değerlendirmeler ışığında Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu asla liglerin tescil edilmeyeceğini kitlerin KTFF tarafından alınacağını ve Sağlık ve Bilim Kurulu tarafından açıklanacak tarihte futbolun başlamasına karar verdi

Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu (KTFF) az önce tamamlanan Yönetim Kurulu toplantısı sonrasında futbolla ilgili kararını verdi. Koronavirüs salgını sebebiyle duran futbol müsabakaları ile ilgili olarak KTFF Yönetim Kurulu aldığı karar doğrultusunda şartlar oluşursa 15 Mayıs sonrası antrenmanlara başlanmasına karar verdi. KTFF, tescil veya iptal ile ilgili bir düşüncesi olmadığını yineledi.

Ülkemizde Koronavirüs salgını ile ilgili olarak yaşanan süreçle alakalı yapılan değerlendirmeler ışığında Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu aşağıdaki kararları almıştır.

1) 2019-2020 Futbol Sezonu Bakanlar Kurulu’nun Covid-19 tedbirleri çerçevesinde durdurulduğu herkes tarafından bilinmektedir. Geçen süre içerisinde futbolun geleceği ile ilgili olarak bu sezon ve gelecek sezonun nasıl şekilleneceği konusunda birçok alternatif ortaya koyularak değerlendirilmiştir. Yapılan değerlendirmeler sonucu gerek spor kamuoyunda gerekse de futbol çevrelerinde konuşulan, mevcut sezonunun yok sayılması ve/veya mevcut ligin bugünkü şekliyle puan sıralamasına göre tescil edilmesidir (yani düşenlerin düştüğü, çıkanların çıktığı, 1’incilerin şampiyon ilan edildiği bir sistemin). Söz konusu sistemlerin tarafımızca hiçbir şekilde alternatifler arasında olmadığı, tek alternatifin kalan 8 haftalık periyodun oynatılarak tamamlanması yönündedir.

Ayrıca mevcut sezonun (2019-2020) ne zaman tamamlanacağı ile ilgili olarak ise yapılan görüşmeler sonucunda; iyiye gidişin devam etmesi, sağlık açısından herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması ve Bakanlar Kurulu tarafından oynatılma kararı verilmesi durumunda 15 Mayıs 2020 sonrasında hazırlıklara başlayıp, akabinde 5 haftalık hazırlık sürecini takiben maçları başlatıp mevcut ligi bitirme arzusundayız.

2) Mevcut sezonun tamamlanması için gerekli olan Covid-19 test kitlerinin Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu tarafından temin edilmesine;

3) 2019-2020 futbol sezonunda Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu’nda kayıtlı tüm sözleşmeler 2019-2020 sezonunun bitiş tarihine kadar uzatılmasına karar verilmiştir.

Kulüpler Birliği de tescil yok dedi

Kıbrıs Türk Futbol Federasyonunda bugün yapılan Kulüpler Birliğinin toplantısından tescil olmaması kararı çıktı. Kulüpler Birliği yönetimi, tavsiye kararını Kıbrıs Türk Futbol Federasyonuna da bildirdi.

(BRT)


Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.