Kıbrıs Ne Haber – Kıbrıs'ın Güncel Haber Sitesi

‘İşte Benim İşim’ Proje Yarışması Bölge Birincileri Seçiliyor


‘İşte Benim İşim’ Proje Yarışması Bölge Birincileri Seçiliyor
72 views
22 Ocak 2020 - 11:42


‘İşte Benim İşim’ Proje Yarışması Bölge Birincileri Seçiliyor

Kıbrıs Türk Halkının girişimcilik ruhuna 119 yıllık köklü ve güçlü geçmişiyle katkılar koymayı sürdüren TürkBankası ve başarılı toplumsal sosyal sorumluluk projeleriyle dikkat çeken İş Kadınları Derneği (İKD)’nin, Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı’nın da desteğiyle birincisini yürüttükleri, gençlerin girişimciliğine yönelik anlamlı projeye yoğun katılım olduğu açıklandı.
Ülkenin 6 farklı bölgesinden gelen projeler, alanında uzman kişilerden oluşturulan 2 jüri tarafından değerlendiriliyor.

Jüri moderatörlüğünü Şenay Ekingen ve Akile Rüstem’in üstlendiği jürilerin üyeliklerini, girişimcilik konusunda deneyimleri olan İş Kadınları Derneği üyelerinden Didem Kaner, Berin Avunduk, Özlem Ferhatoğluları, Zuhal Tunalı, basından Simge Çerkezoğlu, Küçük Ortaboy İşletmeleri Geliştirme Merkezi (KOBİGEM) temsilcisi Barış Erkmen, SOS Çocuk Köyü Derneği-Girne Gençlik Gelişim Merkezi (GİGEM) temsilcisi Hasan Tabakcı, İnovatif Girişimcilik NI-CO temsilcisi Melike Kalkan, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) Kıbrıs Ofis temsilcisi Bilgehan Kayalar ve TürkBankası temsilcisi Mehmet Salih Havalı yapıyor.

Ülke birincisinin de seçileceği ödül töreni ise 27 Ocak 2020 tarihinde, 11:00-13:00 saatleri arasında Atatürk Kültür Merkezi’nde yapılacak.

Lefkoşa, Gazimağusa, Girne, İskele, Güzelyurt ve Lefke bölgelerinin birincilerine, para ödülüyle birlikte TürkBankası’nda staj yapma olanağı sağlanacak. Yarışmada ayrıca 6 bölge birincisi arasından, düzenlenecek ödül töreninde yapılacak sunumlar neticesinde, “En İyi Proje”ye İstanbul Girişimcilik Seyahati ve Reeder Tablet ödülleri verilecek. Ülke genelindeki okullardan yarışmaya katılan tüm öğrencilere de katılım belgesi ve çeşitli hediyeler sunulacak.

(Lha)


Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.