Kıbrıs Ne Haber – Kıbrıs'ın Güncel Haber Sitesi

‘İçişleri Bakanı Bunu Nasıl Sindirdi Anlamadım’


‘İçişleri Bakanı Bunu Nasıl Sindirdi Anlamadım’
81 views
20 Ocak 2020 - 13:44


‘İçişleri Bakanı Bunu Nasıl Sindirdi Anlamadım’

Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu bazı tezkereleri onayladı.

İdari Kamu ve Sağlık İşleri Komitesi’nin “Cumhurbaşkanı’nca Bir Daha Görüşülmek Üzere Geri Gönderilen Güvenlik Kamu Görevlileri (Değişiklik No:2) Yasasının Genel Kurulda Üçüncü Görüşmesine İlişkin Tezkeresi” ile “Cumhurbaşkanı’nca Bir Daha Görüşülmek Üzere Geri Gönderilen Kıbrıs Türk Liman İşçileri Şirketi (Değişiklik) Yasasının Genel Kurulda Üçüncü Görüşmesine İlişkin Tezkeresi” kabul edildi.

Ardından İdari Kamu ve Sağlık İşleri Komitesi’nin Genel Kurul’dan bir daha görüşülmek üzere komiteye geri alınan Sivil Savunma Teşkilatı Personel (Değişiklik) Yasa Tasarısının Genel Kurulda Üçüncü Görüşmesine İlişkin Tezkeresi de görüşülerek onaylandı.

Tezkerelerin onaylanmasının ardından 62. madde uyarınca konuşmalar yapıldı.

TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit, de söz alarak Yeniboğaziçi, İskele, Gazimağusa İmar Planı’nın rafa kaldırılmasını eleştirerek, “Toplumla dalga mı geçiyorsunuz?” diye sordu.

“UBP HP’yi teslim aldı ve Cumhurbaşkanı seçilme hayaliyle bunu öteledi” diyen Özyiğit, verilen emeklere yazık olduğunu belirtti.

“İçişleri Bakanı bunu nasıl sindirdi anlamadım” diyen Özyiğit, Ocak ayının ilk 14 günü içinde vize başvurusu yapılıp yapılmadığını, başvuru varsa bununla ilgili ne yapılacağını sordu.

BAYBARS

İçişleri Bakanı Ayşegül Baybars, geri adım atılmadığını, imar planlarının devam etmesi konusunda sıkıntı olmadığını, emirnamenin süresinin uzatıldığını, değerlendirme yapılacağını söyledi.

Vize başvurusu yapanlara yönelik emirname koşullarının geçerli olduğunu belirten Baybars, geri adım atılmasının söz konusu olmadığını kaydetti.

Baybars, belediyelerin imar planının uzlaşılmış noktalarının yürürlüğe konması noktasında görüşlerini bildirdiklerini, bazı belediyelerin bu kararı aldığını ifade etti.

(TAK)


Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.