Kıbrıs Ne Haber – Kıbrıs'ın Güncel Haber Sitesi

‘Hiçbir Konuda Herhangi Bir Gerileme Olmadı’


‘Hiçbir Konuda Herhangi Bir Gerileme Olmadı’
103 views
04 Ağustos 2020 - 13:57


‘Hiçbir Konuda Herhangi Bir Gerileme Olmadı’

Tarım Bakanı Dursun Oğuz da hazırlanan yasanın ivedi ve acil olduğunu dile getirerek, AB projelerinden yararlanılması açısından gerekli olduğunu kaydetti.

15 yıldır veteriner dairesinde personel eksikliği olduğunu, kendilerinin yetki aldıklarını ancak seçim nedeniyle askıda kaldığını söyleyen Oğuz, su konusunda 483 milyonluk montaj ihalesiyle tüm ihalelerin tamamlandığını, teyit edilen tarihin ağustos sonu olduğunu yineledi.

Yerel kaynakların aktif şekilde devrede olduğunu ve barajdaki suyun çoğalması için uğraştıklarını kaydederek Oğuz, montaj için gerekli parçaların da tedarik edildiğini kaydetti.

Oğuz, eski bakanlarla rekabet halinde olmadığını, aldığı noktadan kat kat ilerde olduğunu söyleyerek, hiçbir konuda herhangi bir gerileme olmadığını vurguladı.

Hayvancıların eylemi sonrasında yapılan çalışmaların da hayvancıların gelişmesi ve ayakta kalmasını sağlamak için olduğunu kaydeden Oğuz, 2 işletme izni verildiğini, kendilerinin yasaklama anlamında bir hukuksal müdahalenin zaten hiçbir zaman olmadığını belirtti.

Oğuz, süt kurumunun ilk kez borçlanmadığını, bakanların cesaretinin kendi yaptıklarıyla değil yasaları uygulamalarıyla ortaya çıkacağını söyledi. Oğuz, “Biz yasaları uygulamakla mükellefiz, yasalar herşeyin üzerindedir” dedi.

Daha sonra Veteriner Hizmetleri Değişiklik Yasası, oybirliğiyle kabul edildi

(TAK)


Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.