Kıbrıs Ne Haber – Kıbrıs'ın Güncel Haber Sitesi

Güneyden İngiliz Turistlere Yeşil Işık


Güneyden İngiliz Turistlere Yeşil Işık
68 views
04 Temmuz 2020 - 12:23


Güneyden İngiliz Turistlere Yeşil Işık

Kıbıs Rum hükümeti, güneyin turizminde önemli yer tutan İngiliz turist akışını yeniden sağlamak amacıyla Ağustos ayından itibaren İngiltere’den gelişlere yeşil ışık yakma kararı alırken, İngiltere’den gelecek olanlardan PCR testi talep edilmesinin gelecek turist sayısını olumsuz etkileyeceği bildirildi.

Politis gazetesi; “Test İngilizlere ve Turizmcilere Engel – Temmuz Ayından Sonra Ağustos’un Da Kaybedilmesi Tehlikesi” başlıkları altında manşet ve iç sayfalarından yer verdiği haberinde, tüm dünyayı etkisi altına alan Koronavirüs salgını sebebiyle ağır darbe alan güney turizminin, İngiltere’den gelecek yolculardan ülkelerinde yapılmış PCR testi istenmesiyle daha da ağır bir darbe alabileceğini yazdı.

Gazete, Kıbrıs Rum hükümetinin 1 Ağustos tarihinden itibaren İngiltere’den gelecek yolcuları kabul etme kararı aldığını ancak bunu, gelecek olanların ülkelerinde Korona testi yaptırmaları şartına bağladığını belirterek, İngiltere’de bu testin maliyetinin 200 sterlin olmasından ötürü, Güney Kıbrıs’a turist olarak gitmeyi düşünen birçok İngiliz’in, bu planlarından vazgeçeceklerinin düşünüldüğünü yazdı.

Güneydeki havaalanlarında Korona testinin fiyatının 60 Euro olduğunu ancak İngilizlerin bundan faydalanamayacaklarını vurgulayan gazete, güneydeki otellerin sadece yüzde 10’unun açılmasının ise durumun ne kadar kötü olduğunu ortaya koyduğunu belirtti.

Hali hazırda otellerdeki doluluk oranlarının da beklenin altında olduğunu vurgulayan gazete, Temmuz ayının turizm açısından kaybedilmiş olmasının akabinde Ağustos’un da kaybedilme tehlikesi altında bulunduğunu vurguladı.

(TAK)


Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.