Kıbrıs Ne Haber – Kıbrıs'ın Güncel Haber Sitesi

Dört Bakanlıktan Corona Virüsü İçin Tedbirler Alınmasına Yönelik Toplantı


Dört Bakanlıktan Corona Virüsü İçin Tedbirler Alınmasına Yönelik Toplantı
66 views
26 Şubat 2020 - 11:53


Dört Bakanlıktan Corona Virüsü İçin Tedbirler Alınmasına Yönelik Toplantı

Kıbrıs Cumhuriyeti’nin dünyayı etkisi altına alan Corona virüsü ile ilgili alarmda olduğu ve virüsle mücadelede etkili tedbirler alınmasına yönelik bugün Kıbrıs Cumhuriyeti Dışişleri, İçişleri, Sağlık ve Adalet Bakanları’nın katılacağı bir toplantı yapılacağı bildirildi.

Fileleftheros, Kıbrıs Cumhuriyeti’nin ülkeye giriş kapılarında birtakım katı kısıtlamaları hayata geçirmeyi planladığını ve dünden itibaren İtalya, Japonya, İran ve Güney Kore’den gelen yolcuların kontrol edildiğini yazdı.

Gazete, Kıbrıs Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı’nın, “gelecek tüm tepkilere kulak tıkayarak” etkili tedbirler alma yolunda olduğunu ve karantinaya alınacak kişilerin konacağı en az iki yer belirlenmesi için yarın Kıbrıs Cumhuriyeti Bakanlar Kurulu’nda özel toplantı yapılacağını kaydetti.

Haberde, devlet sağlık sektörü ile özel sağlık sektörünün de, Kıbrıs Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı’nın Kıbrıs’ın güneyinde salgınla ilgili “en kötü senaryoya” karşı yaptığı hazırlık çerçevesinde koordinasyon içerisinde bulunduğu da belirtildi.

Özel hastane ve kliniklerdeki tüm izole odaların kayıt altına alındığını kaydeden gazete, Rum Tabipler Birliği’nin de, virüsle mücadelede gönüllü olan göğüs hastalıkları uzmanlarının isimlerinin bulunduğu listeyi Sağlık Bakanlığı’na ilettiğini yazdı.

Haberde, Kıbrıs Cumhuriyeti’nin yurtdışındaki büyükelçiliklerinin de teyakkuzda olduğu ve İtalya’daki büyükelçiliğin, İtalya’da yaşayan Rumlarla temas halinde bulunduğu belirtildi.

Gazete, Milano’dan eğitim gören 12 Rum öğrencinin bugün Kıbrıs’ın güneyine döneceğini yazdı.

Öte yandan Alithia gazetesi de, İtalya’da yaşayan yaklaşık 300 Rum bulunduğunu ve bu kişilerin, büyükelçilik ile temasa geçmediğini kaydetti.

Gazete, elde ettiği bilgilere dayanarak, karantina bölgesi olarak Lefkoşa’nın güneyine bağlı Kannavia köyü ile İngilizlerin Trodos’ta bulunan yazlıkları ve Meneu köyündeki yazlık tesislerin bulunduğunu; ancak Kannavia sakinlerinin bu duruma sert tepki gösterdiklerini yazdı.

(TAK)


Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.