Kıbrıs Ne Haber – Kıbrıs'ın Güncel Haber Sitesi

Çin Kıbrıs’a Yardımı Tek Taraflı Yapıyor


Çin Kıbrıs’a Yardımı Tek Taraflı Yapıyor
99 views
29 Mart 2020 - 11:34


Çin Kıbrıs’a Yardımı Tek Taraflı Yapıyor

Çin’in Kıbrıs’ın güneyinde bulunan büyükelçilği aracılığıyla Kıbrıs’a, korona virüs ile mücadele kapsamında yapacağı yardım tek taraflı olarak kalacak. Kıbrıs’ın kuzeyi de korona virüs ile mücadele ederken Kıbrıslı Türkler’in görmezden gelinmesi toplum içinde huzursuzluk yaratıyor.
Çin’in Kıbrıs’ın güneyinde, Büyükelçisi Huang Xingyuan, koronavirüsle mücadele için, Çin’den ilk tıbbi malzeme partisinin Kıbrıs’ın güneyine nakledilmeye hazır olduğunu söyledi.

Alithia gazetesine göre, Kıbrıs Haber Ajansı KİPE’ye açıklama yapan Xingyuan, iki ülkenin bu yardımın güneye zamanında ulaşmasının sağlanması için sıkı bir işbirliği içerisinde olduklarını dile getirdi.

Çin’den güneye gönderilmesi beklenen ilk tıbbi yardım malzemesi paketinde, koruyucu malzemeler ile maskeler bulunduğu belirtildi.

AEGEAN HAVAYOLLARINDAN ÜCRETSİZ UÇUŞ TEKLİFİ

Bu arada gazete, Kıbrıslı Rum Lder Nikos Anastasiadis’in dün Aegean havayolları şirketi başkanı Eftihios Vasilakis’le bir telefon görüşmesi yaptığını yazdı.

Vasilakis’in, Aegean havayollarının Yunan Petrolleri şirketiyle işbirliği içerisinde, Sağlık Bakanlığı tarafından gerekli görülen tıbbi malzeme ve diğer ekipmanları Çin’den ücretsiz gerçekleştirilecek bir uçuşla güneye getirmeye hazır olduğunu açıkladığını yazan gazete, Anastasiadis’in ise telefon görüşmesinde şahsı ve hükümeti adına, Aegean şirketi ile Yunan Petrollerine bu nazik tekliflerinden ötürü teşekkürlerini sunduğunu ekledi.

(TAK / Voice of the Island)


Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.