Kıbrıs Ne Haber – Kıbrıs'ın Güncel Haber Sitesi

“Bir Yanlışlık Varsa Düzeltilsin… Talimat Verme Yok”


“Bir Yanlışlık Varsa Düzeltilsin… Talimat Verme Yok”
93 views
29 Haziran 2020 - 17:23


“Bir Yanlışlık Varsa Düzeltilsin… Talimat Verme Yok”

Başbakan Ersin Tatar, BRTK bütçesinin görüşülmesi sırasında yaptığı konuşmada, BRT’nin devletin ve halkın sesi olduğunu belirterek, BRT’nin teknolojik gelişmelere göre eldeki imkanlar dahilinde geliştirileceğini söyledi.

AMCAOĞLU: “BÜTÇEYE UYULMALI”

Maliye Bakanı Olgun Amcaoğlu da, BRT’nin önemini söylemeye gerek olmadığını ifade ederek, BRT bütçesi ile ilgili rakamlar verdi. Amcaoğlu, BRT’de ister iktidar ister muhalefette olunsun BRT bütçesine uyulmasının önemine işaret ederek, BRT’nin geleceği açısından bunun önemine dikkat çekti.

TATAR: “ELDEKİ İMKANLARLA GELİŞTİRİLECEK”

Başbakan ve UBP Genel Başkanı Ersin Tatar da, BRT’nin önemine işaret ederek, BRT sayesinde her kesimin sesini duyurduğunu, teknolojinin gelişmesiyle de bunun arttığını, o yüzden kimsenin sesini kısma gibi bir anlayışları olmadığını söyledi.

“BİR YANLIŞLIK VARSA DÜZELTİLSİN… TALİMAT VERME YOK”

Tatar, bu yüzden BRT’de kime nasıl yer verildiği konusunda da bir yanlışlık varsa düzeltilmesi çağrısında bulunarak, hiçbir zaman birilerine talimat verme gibi bir durumun olmadığını kaydetti.

BRT’nin yayınlarının KKTC’nin zenginliği olduğunu ifade eden Tatar, BRT’nin herkesin üzerinde önemle durduğu bir kurum olduğunu belirtti, “BRT devletin sesidir, bu ciddiyetle itibarla yayınlarını sürdürmesi önemlidir” diye konuştu.

BRT Yasası ile de ilgilendiklerini ifade eden Tatar, çalışanların yasa ile ilgili bir beklentisinin olduğunu bildiğini ifade ederek, çalışanlara başarılar diledi.

Başbakan Tatar, BRT’nin devletin ve halkın sesi olduğunu ifade ederek, gerekli yatırımların imkanlar ölçüsünde BRT’ye yapılacağını kaydetti.

Diyalog TV konusuna da değinen Tatar, bu konuda kendilerinin bir kararı olmadığını, kararın Ankara’da alındığını ve yayından çıkarıldığını kaydetti. Tatar, Diyalog TV’nin tekrar başvuruda bulunduğunu ve cevap beklendiğini bildiğini söyledi.

Konuşmaların ardından BRTK 2020 Bütçe Yasa Tasarısı oylandı ve oy çokluğuyla kabul edildi.

(TAK)


Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.