Kıbrıs Ne Haber – Kıbrıs'ın Güncel Haber Sitesi

17’nci Saatte Mucize Kurtuluş


17’nci Saatte Mucize Kurtuluş
79 views
25 Ocak 2020 - 16:44


17’nci Saatte Mucize Kurtuluş

Türkiye’de Merkez Üssü Elazığ’ın Sivrice ilçesi olan 6,8 büyüklüğündeki depremin ardından başlatılan kurtarma çalışmaları devam ediyor.

Şu ana kadar enkaz altından 42 kişi kurtarıldı.

Elazığ’daki depremde sağlık personelinin telefonla görüştüğü “Azize” isimli kadın da enkaz altından 17 saat sonra kurtarıldı.

Çalışmalar enkaz altından gelebilecek seslerin duyulabilmesi için çok sessiz ve hassasiyetle sürdürülüyor.

Elazığ’da dün saat 20.55’te merkez üssü Sivrice ilçesi olan 6,8 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) depremin ardından harekete geçti, Türkiye’nin birçok bölgesinden çok sayıda kurtarma ekibi sevk edildi.

AFAD öncülüğünde yürütülen kurtarma çalışmalarında şu ana kadar 42 kişi enkaz altından kurtarıldı. Elazığ 18, Malatya’da ise 4 vatandaş hayatını kaybetti.

Ekipler kurtarma çalışmalarına tüm hızıyla devam ediyor. Çalışmalar enkaz altından gelebilecek seslerin duyulabilmesi için sessiz bir şekilde yürütülüyor. Enkaz altında olduğu değerlendirilen vatandaşların yakınları da endişeli bekleyişini sürdürüyor.

Elazığ’ın Mustafa Paşa Mahallesi’nde yıkılan binanın enkazı altında kalan Gülsüm İnce, yakınlarını cep telefonuyla arayarak, enkaz altındaki yerini söyledi. Arama çalışmalarını izleyen yakınlarının verdiği bilgiler ışığında, AFAD çalışmalarını bu alanda yoğunlaştırdı.

Gülsüm İnce, depremden yaklaşık 13 saat sonra elinde cep telefonuyla enkaz altından çıkarılarak, hastaneye kaldırıldı.

14 saatin ardından bir kadın daha enkaz altından kurtarıldı. Mustafa Paşa Mahallesi’nde toplam 7 kişi enkaz altından kurtarıldı.

Elazığ’ın Gezin ilçesinde ise hamile bir kadının da aralarında olduğu 3 kişi enkaz altından kurtarıldı.

Enkaz altında kalan Hatun Yamış da 13. saatte hafif yaralı olarak enkaz altından sağ çıkarıldı.

Depremin ardından 17. saatte ise Elazığ’da enkazdan bir kişi sağ olarak kurtarıldı.

Elazığ’da Merkez Mustafa Paşa Mahallesi’ndeki çöken binada, AFAD ve UMKE başta olmak üzere ekiplerin yürüttüğü arama kurtarma çalışmalarında, bir kişi 17 saat sonra sağ çıkarıldı.

Yaralının çıkarılması sırasında çevrede kurtarma çalışmalarını izleyen vatandaşlar, ekipleri alkışladı.

TELEFONLA TEMAS KURULAN AZİZE KURTARILDI

Elazığ’daki depremde UMKE personelinin telefonla görüştüğü “Azize” isimli kadın, enkaz altından 17 saat sonra kurtarıldı.

Azize’yi diğer enkaz altında kalan kişilere moral vermesi için Kürtçe yönlendiren UMKE’nin sağlık personeli, Azize’nin yanında bulunan ve enkaz altında kalan diğer kişilerin de durumunu sormuştu.

UMKE personeli, Azize ile şöyle konuşmuştu:

“Azize bak canım hepimizi yukarıdayız. Siz ikiniz birbirinizle konuşun. Sen sürekli teyzeye seslen. Azize telefonunun şarjına bak. Telefonunu uzak yerde tutma. Arada diğer teyzeyle konuş. Beni dinle. Fatma’nın annesini çıkardık, hiçbir sıkıntı yok. Sen beni dinle. Eşinin de mi sesi geliyor? Eşin konuşuyor mu? Konuşabilen herkese seslen. Çocuklarına seslen. Hepsini konuştur. Hiç kimse uyumasın. Hepsine tek tek seslen. Herhangi birinin sesi kesildiği zaman hemen bizi arıyorsun, biz yukarıdayız. Onlara diyeceksin ki burnunuzdan nefes alın, ağzınızdan verin. Sakin sakin. Hani doğum yaparken nefes alıp veriyordun ya aynen o şekilde hepiniz nefes alıp verin. Hepsini konuştur. Senden haber bekliyoruz. Rahat ol. Az kaldı. Sadece sakin ol. Azize bak sen bir annesin. Aşağıdaki herkesin annesi şu an sensin. Tek iletişim kurduğumuz kişi sensin. Sen daha güçlü olacaksın. Kesinlikle ağlamıyorsun, hepsine destek oluyorsun.”

(NTV)


Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.